Jubah,Hijab,Telekung,Stokin Wudu,Baby Tights,Busana Muslimah

By: norazia abdullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-Feb-2008 09:11 Email | Share | | Bookmark

Quote:
Update Pos 1 July


kasihryn (ym)
12-10:Biru-Pink Love Besar RM14

ciqin_0706 (ym)
tudung TCM28

amir69
jubah oman lelaki putih size 56

ariesa
JSS613-coklat XL
JSSS B05-Oren Tua Size L RM65
blouse kaftan size 10
stokin aurat 2 pasang
stokin wudu' beige 6 psg

Terima kasih atas sokongan anda. Kami jual barangan tersebut dengan harga yg telah dipersetujui

Quote:
Update Pos 3 July


fantaghirolyn EN091665396MY
cardigan balqis pakai ni saiz 6-9 hijau RM19
cardigan PUTIH bunga HIJAU saiz 6-9m (1) RM19
lagi nak baby tight 6-14 = 1pcs,RM10
baby tight plain putih nipis saiz 6-12m = 1pcs..RM10
baby tight plain NIPIS kaler pink saiz 12-18M (1pcs)

Azrina Binti Arshad EN091665419MY
JLC Biru Size S RM55

afizaz93 EN091665405MY
stkin wudu putih 1 hitam 1
stokin wudu coklat 2



Quote:
Update Pos 6 July

khairunnisa EN091665440MY
jubah seluar sulam labuci size L maroon
bottle wrapper no.8

ayu EN 114873831MY
telekung sulam riben pink
baby tights plain nipisd putih 6-12M

kak nita EN091665484MY
TCM25-soft blue (1 pcs)
TCM27-hitam putih ( 1 pcs)

ira
romper girl nature-purple 6M
romper boy oneway 6M
romper girl love light pink 3m

norinani EN091665498MY
tights:-
6-4,
12-7
18-22
18-13,
12-9,
plain hijau 6m

zahida EN091665507MY
lapik getah baby helicopter white
baby tights 6M sepasang
baby tights 6M speasang plain putih
baby cardigan
romper boy belang white 6M

Rajmah EN091665515MY
stokin wudu
2 hitam
2 putih
3 coklat

alimie EN091665524MY
stokin wudu':
hitam-4, beige-7, putih-2
Blouse kaftan bersulam = 1 RM17/pcs
Tudung itali plain 60" = , putih (1), kelabu (1) , biru (1) & peach (1)


baizura EN091665538MY
stokin wudu:
hitam 1
putih 1
coklat 1
stokin sepit coklat
tudung turkey bidang 60 kelabu

aini CD126371871MY
JB01 Kuning Size 48 RM99
JKCC06-Jubah Kedut Corak Chifon Kelabu Size 44 RM85
telekung budak S pink
SK02- 9 psg
SW02- beige 5 psg,
SW03- putih 5 psg

Quote:
Update Pos 10 July


Norfauziah CD126371885MY
JSU01 - Merah Maroon Size 48
JSU02 - Coklat Tua Size 48
JMBS Biru Tua Size M RM85 – xda
JS_Peach 04 Size M RM75
JTB_01 Size S RM 85
JRS Hijau Tua Size M RM 85
JRS Coklat Size L RM 85
JKCC04-Jubah Kedut Corak Chifon Coklat Size


balqis
kneepad
PLAIN SHAPE OREN 4 PCS
APPLE SHAPE HIJAU 1PC
APLLE SHAPE KUNING 1PC


nuha EN091665541MY
romper Flower Biru 3m
butterfly-peach ( 6 months)
sweater suit blue - 1 pc

farhana CD126371908MY
stokin aurat 10 psg
stokin sepit 5 hitam
stokin sepit 5 coklat

ayu EN114873831MY
telekung sulam riben pink
baby tights plain nipisd putih 6-12M
stokin sepit 25 pcs hitam


Quote:
Update Pos 11 July

su EN091665555MY
Stokin sepit beige 3
stokin wudhu beige 3

Fauziah
JSU01 - Merah Maroon Size 48
JSU02 - Coklat Tua Size 48
JS_Peach 04 Size M RM75
JTB_01 Size S RM 85
JRS Hijau Tua Size M RM 85
JRS Coklat Size L RM 85
JKCC04-Jubah Kedut Corak Chifon Coklat Size 42 RM85
JAB coklat

asyer
TCM29
baby tights 6-18
baby tights 24-13

Quote:
Update Pos 13 July

siti muzarina
baby tights:
6-5 & 6-15
knee pad girl blue 1 pc

siti kartini
3 pcs set red size 4

jesmin
tudung TSM sifon pink
tudung TSM sifon blue
tudung TCM hitam putih
pos laut (new zealand)

fify farisha
JSB06 Turqoise

Quote:
Update Pos 16 July

norliza (ym)
Baby tight
18-12
24-14
24-12
24-8
24-10
plain tebal hijau 24

moniey cute
turkey simple bidang 60-biru muda
turkey simple bidang 60-kelabu
turkey45new-coklat muda
turkey45new-hijau

ummi zara
baby tighy
plain putih (nipis)-2 pasang,
purple sepasang
hijau pisang sepasang
stokin sepit 6 pasang kaler beige
satu helai stokin wuduk (beige)

Quote:
Update Pos 17 July

evilgurl
12-9: Putih-Kuning Love Besar RM14 - 1 piece
6-9: Kuning Love Besar (RM14) - 1 piece
6-12bln: putih plain nipis - 1 piece
Tudung Kanak2 H02 #5
Tudung Kanak2 H02 #7
TCM30-kuning hitam (1 pcs)
TCM31-pink (1 pcs)
Stokin Wudhu (RM 11) hitam
Stokin Wudhu (RM 11) beige

fazleen (mail)
telekung kanak2 hijau size M

Elmo
TSCP Plain Cream RM79 - sepasang
TSP_02 Silky Cotton Plain Cream RM65 - 2 pasang
TSP_03 Sandwash Plain Gold RM65 - sepasang

ernida
stokin wudu' :4 kaler beige dan 2 kaler hitam

Quote:
Update Pos 19 July

Lady SdS
knee pad tu ada 2 pcs                                          
Baby Tight Plain Nipis RM10  kaler putih 2 helai 0-6 bulan
Baby Tight Plain Nipis RM10  kaler putih 2 helai 6-12 bulan
Baby tight 6 bulan tebal 6-15 oren love besar 1 pasang
Baby tight 12 bulan 12-9: putih-kuning love besar 1 pasang


Quote:
Update Pos 21 July


Ainil Intisar en091547686my
stokin sepit beige 24pcs
stokin wudhu hitam 4 pcs
stokin wudhu beige 8pcs

mohd kamalrul hasnooh en091547672my
stokin wudu' beige 3 psg

lynarasit en091547540my
TSP_03 Sandwash Plain Gold RM65

mahvidayanti cd126371925my
stokin wudu 10 pcs


Quote:
Update Pos 24 July

nurul abdul (ym)
sweater suit putih
baby tights 0-6 bln plain nipis putih
poslaju

Jamilah Talib
6 pcs stokin wudu &
10 pcs stokin sepit
pos parcel

Quote:
Pos Jumaat 25 Jul


ummihasif
stokin wudu' beige 25 psg
stokin wudu' hitam 15 pasang
poslaju


sarina saleh
A01 jubah pink
JA10 Jubah anggun Hijau
tight 18-4
tight 12-9
psolaju

noor aszalina
JSCM01 Peach Size XS

"Ummi Zhadami"
stokin wudu beige 1 pcs
stokin sepit beige 1 pcs

Alleya Hafez
jckb kuning size 40

lynarasit
TSP_03 Sandwash Plain Gold

junaidah
patrolleader-red ( 6 months)
turtle-blue (9 months)

Quote:
Pos Sabtu 25 July

rebecca
telekung silk warna putih

suzie
stokin sepit 4 hitam 2 coklat

Terima kasih atas sokongan anda. Kami jual barangan tersebut dengan harga yg telah dipersetujui






Wednesday, 13-Feb-2008 09:08 Email | Share | | Bookmark

assalamualaikum...hari nie ummi nak men ' tag' org

1). fizzie - http://fizzie.fotopages.com/
2). soulha @ mesir- http://sofwat.fotopages.com/
3) saifullah n family - http://tautanjemari.fotopages.com/
4) ahmad daud n family - http://ifahdaud.fotopages.com/
5). husnul fadilla - http://hfadila.fotopages.com/

jawab soklan2 seperti berikut:

"Write about what or how or why you gave the name(s) to ur kids"


p/s: pastu, leh ;a tag sesapa yang nak di tag



Sunday, 10-Feb-2008 13:59 Email | Share | | Bookmark

 
 
 


ok...permata hati ummi dan walid yg ke tiga nie, ameera aesya. panjang citer aesya ni . nti ummi sambung sbb skrg aesya tgh merengek2 tu ...........................

ok..aesya dah nyusu, tgh berangan2 dalam katil dia . jap lg tido la tu . ummi pregnantkan aesya masa ummi di saudi. mulanya rasa cam pening2 tp tak sure ummi pregnant atau tak time tu. ummi pun ajak walid gi check up kt saad specialist hospital kt khobar nie. siap buat blood test, dll. sbb bila test pakai UPT still negatif. bila buat blood test, ummi dah pregnant 6 minggu rupanya .

kat cni, kos check up tiap2 bulan tak kurang rm200 sebulan. 2 bulan pertama je ummi checkup, dah RM2000 kosnya sbb buat macam2 test sampai jumpa pakar scan . Kesluruhan kos hingga melahirkan aesya dalam RM10 ribu. sayang plak kt duit tp takpela...co yg support . bila lg nak pakai duit co kan .

cadangnya ummi nak bersalinkan aesya kt sini tp nti takde org nak jaga ammar dan balqis time ummi bersalin. walid dah tentula jadi teman setia ummi kt spital. so, nak bawak nenek aesya dtg sini dalam sebulan . tp nenek aesya kt JB pun tgh tunggu 2 lagi kelahiran cucunya. So, nenek aesya tak free la start tgh bulan 9 hingga hujung tahun .

ummi balik mesia dalam seminggu lagi nak raya. masa tu ummi dah cukup 7 bln. sepatutnya ummi kena mohon surat kebenaran dojktor nak naik flight. tp masa dah suntuk, sepatutnya plg lewat seminggu sebelum fly kena mohon. tp sehari sebelum fly baru gi amik signature doktor, dll. mmg tak sempat siapla sbb kena submit blk kt gulf air surat tu.daklam seminggu gakla dorang nak proceed. nak taknak, tawakkal je la lagipun doktor kata, perut ummi tak nampak sgt sbb pregnant laki nie mmg kecik skit baby. tp ummi cover2 gak, pakai abaya yg paling longgar dan baju sejuk walaupun panas sebenarnya kt airport tu . klu dorang nampak kita pregnant, sure kena tahan dan takleh naik flight. tp, kt sni suma org besar2...jd ummi tak risau sgt. lwnguh gak pinggang nie sbb kena tunduk skit time jalan . lastly, ummi terlepas gak, dapatla naik flight tu. dalam flight stil kena cover lg takut kantoi . alhamdulillah, sampai gak ummi kt mesia dengan selamat

kat mesia, ingat nak check up kt penawar specialist kt pasir gudang tu. tempat ummi lahirkan balqis. tp DR Khairiah dah pindah KL plak ikut husband dia. Suka sgt ngn Dr Khairiah tu, lemah lembut sgt orgnya. Orang kelantan plak tu . hehehe, takde rezeki. Ummi ngan walid pun survey2la hospital kt Jb yang ada DR perempuan muslim. astly, ummi gi checkup kt Puteri Specialist, alhamdulillah...ada 2 org DR pompuan kt ctu. ummi pilih DR Noraini. Lemah lembut jugak orgnya Alhamdulillah, ummi suka DR Noraini. Dia pun take care sgt kt ummi.

Masa walid takde kt mesia, ummi gi check up sengsorang kt spital. bawak ammarla biasanya..balqis tinggal ngn nenek kt umah sbb klu bawak balqis, takut dia merengek2 time DR nak cek umi. Ammar takpe, ummi belikan kuih..then dia duk makan ngn paksu dia kt kerusi tu sambil tunggu ummi siap.

Pada 15hb Dec klu tak silap ummi, walid ke Mekah dari khobar buat haji. Due ummi 03hb Jan sebenarnya tp ummi rasa cam akan bersalin awal. Lagipun mmg ummi nak aesya lahir dalam bulan dec sbb save setahun . Pas haji walid akan balik mesia 26hb Dec hari Rabu. Umi dan walid rancang nak gi induce ari khamis petang pada 27hb dec. Harapnya aesya lahir cam abang dan kakaknya, hari jumaat . tp, pada malam 25hb tu...ummi dah rasa sengal skit2 kt pinggang . masa tu tgh chat ngn walid, walid lagi beberapa nak ke airport Bahrain, naik flight ke mesia . sempat lg chat ngn ummi sempat la ummi bgtau yg ummi dah rasa sengal2 kt pinggang nie .

walid pun pesan macam2 kt ummi, cam barang2 aesya dan ummi yg nak bawak ke spital, no tepon spital, dll. walid plak yg risau...ummi selamba je masa tu sbb ummi rasa cam ok lg. pas makan malam, ummi bgtau nenek yg ummi dah rasa skit2. nenek pun pesan klu dah rasa sgt...bgtau. malam tu sempat tido lg la kt umah hingga subuh. masa nak amik wudu' tu...dah ada tanda. tak sempatla ummi solat subuh. ummi terus mandi dan bgtau nenek dah siap suma nak ke spital.

ummi bawak sendiri barang ummi, gi register nak masuk wad, jumpa DR, dll. hehehe, rasa cam best plak dapat buat suma. walid plak on the way..(dalam flight). hehehe, aesya macam tau2 je walid da nak balik. walid sampai kt changi airport dalam kul 2 ptg. mak long dan kak piah gi amik. terus walid singgah kt spital kul 4 ptg. ummi dah rasa kuat skit sakit asa tu tp still duk dalam bilik tgk tv dan baca majalah. sempat buat air milo suma hehehe, buat sendiri sbb kt bilik tu siap ada kitchen

pas walid dtg tgk ummi, walid terus balik mandi dan makan jap. kul 5 ptg ummi rasa dah makin kuat sakitnya tp still boleh senyum . ummi terus tekan bell panggil nurse tu suh panggil bidan sbb ummi nak mintak injection utk bg ngantuk bg kurangkan sakit. lastly, bidan datang terus suh ummi masuk labour room. suma labour room penuh. tp nbasib baikla sorang tu dah siap. kt labour room, bidan masukkan ubat suh buang air suma then tukar baju. dalam kul 5.30 walid sampai. agaknya bukan main laju lg walid bawak motor . start kul 6 ptg...rasa sakit dah makin kuat lg. hahaha, time tu dah makin takleh senyum . DR kata sebelum kul 8 bersalin la nie. ummi tgk jam..issshh, lg 2 jam kena tahan sakit nie . mintak2la ummi bersalin cepat, dah tak tahan sgt rasanya. alhamdulillah, tepat jam 7.04 malam/26hb Dec...aesya pun lahir dengan berat 3.025kg. pjg 51 cm.

isssh...panjang plak citer aesya nie. tak masuk lg bab nama tu . ok, terus pasal nama ameera aesya. ameera tu ummi ada tgk kt satu magazine. ummi tak ingat kt mana, rasanya magazines kt spital kot masa gi buat check up tu . aesya tu mmg dah lama ummi pk nak letak. tp nak cari nama yg sesuai kt bahagian depan tu. lastly, jumpala nama ameera. ummi terus bgtau walid masa chatting tu. walid kata cantik nama tu ,ummi pun rasa happy sgt sbb walid suka. tp yg penting ummi suka maksud nama ameera aesya. ameera tu maksudnya puteri atau pemerintah perempuan. aesya tu maksudnya kehidupan . hehehe, ummi kan dah bgtau...ummi suka nama2 anak ummi ada nama tokoh Islam yg menegakkan syiar Islam. cthnya cam nama ammar, balqis dan aesya. so, aesya tu nama antara isteri kesayangan Rasulullah SAW. yg paling byk meriwayatkan hadis dari Rasulullah SAW dan Puteri Abu Bakar as-Siddiq.

okla, dah panjang ummi citer pasal ameera aesya. insyaAllah, kalau ada masa..ummi akan sentiasa update pics dan citer ammar, balqis dan aesya .

hehehehe... ni nak tag org plak nie.... jom kita lihat sapa yang kena!!!!


tungggggguuuuuuuu............


Wednesday, 6-Feb-2008 15:28 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 6 photos...


Ok, sekarang turn balqis plak . Puteri pertama kami . 'Amani' maknanya kesayangan kami. 'Balqis', asal nama tokoh Islam. Ratu Balqis tu, isteri Nabi Allah Sulaiman . Masa pregnant kan balqis mmg teruja sgt sbb rasa lengkap sbb ada sorang cahayamata lelaki dan bakal ada sorang cahayamata perempuan.Sepasang la . Lagi satu, rasa tak sabar nak melahirkan balqis sbb camana agaknya rupanya ya. Selalu pk gitu . Balqis dilahirkan di Penawar Specialist Pasir Gudang. Monthly check up mmg kt ctu tetiap bulan ngn DR Khairiah. Suka sgt ngn DR Khairiah tu sbb dia lemah lembut orangnya. Tapi masa nak check up pregnant aesya...DR Khairiah dah pindah KL, bukak Klinik sendiri kt sana. Ikut husband dia transfer sana .

Dipendekkan citer, nama balqis tu ter pk masa tgk tv pada pg raya kt JB. tgk satu kumpulan nasyid tu nyanyi lagu ratu balqis. isshhh, tetiba cam berkenan sgt ngn nama Balqis. nk letak puteri balqis cam over sgt . tp mmg dh set dalam kepala ni nk letak amani bhgn depan nama tu:). cam lembut je bila sebut amani. bila dah ter pk nama amani balqis, terus sms walid dia. Masa tu walid kt saudi. ummi x gi lg saudi. walid kje offshore lg msa tu. 5 minggu keje, 3 minggu cuti . walid terus setuju nk letak nama amani balqis . bukan main seronok lg ummi tau .

Balqis lahir pun awal 12 hari. ummi gi serah diri kt spital (induce) . umi dh plan nk bersalin kan balqis ari jumaat cam ammar. hehehe, boleh plan2 plk ek:). lagipun walid cuti tak lama. ummi induce kul 3 ptg. alhamdulillah, ummi bersalinkan balqis kul 12.04 malam (jumaat/3hb Mac 2006). balqis lahir dengan tali pusat terbelit di leher, masa tu muka balqis dah biru. alhamdulillah...takde apa2 masalah pastu. cuma hari kedua balqis terus diserang jaundis, sampai kena duk wad 2 hari..lampu atas bawah . sama cam ammar dulu.


Wednesday, 6-Feb-2008 13:55 Email | Share | | Bookmark
Kena Tag :)

 
 
 
View all 6 photos...
Assalamualaikum suma....

Sebelum tu, nak bgtau. actually dah lama tak serius update fp. sejak bulan 8 thn lepas. Bz ngn biz online kt wmc . nak promote la skit kan sila la lawat kedai saya di wmc macam2 adaaaa....

http://www.wanitamelayu.com/forum/viewtopic.php?f=51&t=17202&st=0&sk=t&sd=a&start=2300

Tak sangka la dalam kesibukan meng 'update' thread kt wmc...kena tag plak ngn ct. kenala spend masa utk buat karangan yang tak cam karangan nie . fyi, ct kat dhaka, bangladesh. kenal pun kebetulan je. ym dia pasal nak promote thread kt wmc . heheh, tak sangka boleh berlanjutan camni. seronok kawan ngn ct. ct pun dah beli borong baby tights ngn saya. syukran ct coz bg support kt biz saya .

hehehe, camana ek nak start nie. dulu mmg minat buat karangan...siap masuk pertandingan menulis esei lagi. tapi dapat sijil je la dari DBP .

okla...terus jawab soklan ct tu

"Write about what or how or why you gave the name(s) to ur kids"



Alhamdulillah, ni putera sulung kami. lahir di Pusat Rawatan Keluarga Al-Farabi, Kuantan. Sebelum tu gi check up kt Kuantan Medical Centre. Lg sebulan nak bersalin tu, dua2 doktor pompuan kat KMC tu further study kt oman. terpaksalah kami cari tempat bersalin yg lain. Ingat nak gi Kuantan Specialist tp pening nak cari hospital tu kt bandar kuantan. terus gi al-farabi yg dekat ngn stadium kuantan tu . kliniknya kecik je, tp ramai yg pilih bersalin kt ctu sbb suma doktornya muslim dan bertudung2 labuh . pas bersalin, dorang siap bg kurma, air zamzam dan basuhkan uri suma .

masa bersalin ammar mmg susah sikitla sbb maklumla anak pertama. pengalaman baru bg ummi. alhamdulillah, ummi selamat melahirkan ammar tepat jam 9.01 pagi jumaat, tanggal 8 oktober 2004 . besday ummi plak 04 oktober . hehehe, mulanya dah berangan2 kalau ammar lahir sama tarikh ngn ummi . tp mmg dah rancang2 dan sebut kt ammar masa dalam kandungan tu, bgtau ammar suh lahir hari jumaat. ummi suka hari jumaat alhamdulillah, ammar lahir hari jumaat jugak cam ummi dan walid impikan .

ammar lahir awal 12 hari dari due, sepatutnya due 20 oktober. tp ammar tak sabar nak tgk ummi dan walidnya . ammar lahir lg beberapa hari nak puasa. ummi cuti puasa sebulan . alhamdullah, pas abis pantang tu terus ummi qadha suma puasa .

nama ammar zharfan nie ummi dah cari sejak ummi tau ummi pregnant lg. 'ammar' , mmg ummi suka nama tu sbb panggilan dia lembut..lgpun ummi suka kalau nama anak ummi ada nama tokoh2 islam dahulukala. seperti ammar bin yasir yg kematian ibunya..sumayyah semata2 nak menegakkan kalimah Allah. Umi doakan moga Ammar menajdi anak yg soleh dan sentiasa berpegang pada ajaran Islam ...insyaAllah. 'Zharfan' plak ummi tgk kt majala PA & MA. Rasanya nama tu jarang digunakan lg. lagipun maknanya ummi suka. Makna 'Zharfan', yang cerdik, yang pintar. Makna 'Ammar', yang beriman.

insyaAllah, 2 minggu lagi Ammar start sekolah tadika kt compound nie. Ammar baru 3 thn..tp ummi suka ammar ke sekolah sbb dia suka berkawan. Sian plak kt dia terperap aja kt umah. Takpun main ngn balqis dan aesya je . Kalay dia ke sekolah, dapatla dia blaja macam2 terutamanya bahasa inggeris dan bahasa arab. maklumla, budak2 nie cepat tangkap benda2 baru . mudah2an ammar jadi seorang doktor ilmuan Islam yang mengamalkan segala ajaran Islam....seperti DR Harun Yahya tu. aminnn!! .


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net