Jubah,Hijab,Telekung,Stokin Wudu,Baby Tights,Busana Muslimah

By: norazia abdullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 31-May-2007 13:10 Email | Share | Bookmark
wanita hamil

Kelebihan kepada wanita hamil, bersalin dan menyusukan anak yang Allah berikan:

1. solat wanita hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.
2. rasulullah saw menyebutkan bahawa 2 rakaat solat wanita hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. Ini kerana wanita hamil membawa janin di dalam perutnya diaman janin itu turut menyertai ibunya solat, mendengar bacaan2 solat dan sujud bersama.
3. wanita hamil medapat pahala puasa di siang hari dan pahala ibadaha di malam hari.
4. rasulullah saw mengatakan bahawa wanita hamil akan memperoleh pahala puasa di siang hari dan pahala ibadah di malam hari. Ini disebabkan ibu yang hamil membawa amanah Allah ke sana ke mari, sehingga ia layak mendapat pahala di sisi Allah.
5. pahala wanit bersalin. Sabda Nabi SAW bahawa wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa serta setiap kesakitan pasa satu uratnya diberikan ganjaran satu pahala haji.
6. Rasulullah juga myatakan, sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin is dikira sebagai mati syahid.
7. wanita yang menyusukan anaknya dengan susu badannya akan mendapat satu pahala daripada setiap titik susu yang diberikan.
8. wanita yang menyusukan anaknya yang menangis akan diberikan ganjaran satu pahala solat dan puasa.
9. kalau wanita menyusui anaknya sehingga cukup tempoh 21/2 tahun maka malaikat di langit akan menyampaikan berita bahawa syurga wajib baginya.
10. seorang ibu yang menghabiskan masa malam dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anak yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hmba dan akan diampunkan Allah seluruh dosanya dan apabila dia menghiburkan anaknya, Allah memberi 12 tahun pahala ibadah .


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net