Jubah,Hijab,Telekung,Stokin Wudu,Baby Tights,Busana Muslimah

By: norazia abdullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 31-Jul-2007 16:57 Email | Share | Bookmark
bubur barli

ummi dapat idea nak buat bubur barli nie masa ummi makan kat mekah. makanan ni disediakan oleh petugas tabung haji utk jemaahnya sbb nenek dan atuk ammar ambik pakej umrah ngn tabung haji so semuanya disediakan la termasuk makan minum dan hotel. nenek ada bawak balik skit kt bilik bubur nie, biasala...nenek sure teringatkan cucunya bila makan . ummi pun rasa skitla. ermm, mmg sedap. balqis pun suka. ammar pun makan gak skit. ammar biasala, klu makanan pelik2 bg dia tu tak membuka selera .



balik je umah, masa shopping barang dapur...ummi carila barli nie. kat sini ada jual yg kering je. nasib baik ada. klu tak, mengidam la ummi nak makan bubur barli nie. klu yg kering camni, ummi kena rebus dulu bg empuk. ummi rebus ngn biji sagu terus. bila dah empuk tu, ummi masukkan santan, gula dan garam skit bg menambahkan lemaknya . pas siap masak tu, panas2 camtu ummi terus senduk masuk bekas. apalagi, ngap sorang2la. masa tu walid kt ofis lg. ammar ngn balqis plak tido .

walid balik keje, ummi cakap ummi buat bubur barli tu. walid pun mintak. walid pun sama naik gak ngn ummi . mmg sedap bubur barli nie. dapat menyejukkan badan dan bagus utk sesiapa yg kencing kotor time pregnant tu. tp klu utk kencing kotor tu better pas rebus tu, taruk gula skit...minum cenggitu je. erm, sedap gak.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net